Lutkarske predstave u Botaničkom vrtu

Objavljeno: 17.05.2013

Hrvatsko botaničko društvo organiziralo je  3. tjedan botaničkih vrtova Hrvatske. Moglo se sudjelovati na stručnim obilascima, raznovrsnim radionicama, lutkarskim predstavama, botaničkim kvizovima…

Naša  skupina Ribice sudjelovala je 15. svibnja 2013. na lutkarskoj predstavi „ Priča iz ježeve šume “ u izvedbi lutkarskog studija „ Kvak “ iz Zagreba. Sadržaj predstave je bio ekološki u kojem lutke Tikvići otkrivaju čarobnu prirodu, zajedništvo i prijateljstvo. Djeca su pozorno pratila razvoj priče sjedeći na velikom tepisonu zajedno sa djecom iz drugih vrtića.

U petak 17. svibnja starija skupina Leptirići sudjelovala ja na predstavi „ Bajka o zmaju i ljubičastoj vili “, također u izvedbi lutkarskog studija „ Kvak “. Sadržaj priče vodili su stanovnici Zmajeve planine  u pripremi za šumsku svečanost kojoj su se jako veselili. To bi želio i mali Frljutak, no prvo mora osloboditi začaranu vilu. Jarčić Jodlić i stari patuljak pomažu mu na tom putu ostvarenja snova. Djeca su znatiželjno sudjelovala u predstavi. Pouka cijele priče je pronalazak prijatelja. Dječji zaključak je bio da je imati prijatelja nešto najvrjednije što se može imati, jer uz prijatelja je lako naučiti pjevati, plesati i igrati se.