VRTIĆ POSJETIO OSNOVNU ŠKOLU IZIDORA KRŠNJAVOGA

Objavljeno: 16.02.2024

Danas su skupina Srčeka posjetila školu. Na ulazu dočekale su nas učiteljice, a kako smo prvi puta došli u njihovu školu, zanimale su ih informacije o našem vrtiću. U školi ima nekoliko djece koja su pohađala naš vrtić, a  jako su se razveselili kada su nas vidjeli.

U obilazak škole vodila nas je psihologinja i učenica s nekoliko zagonetki koje su naša djeca uspjela riješiti. Prvo smo obišli učionicu, gdje su djeca mogla vidjeti što se sve u njoj nalazi, te su isprobali i školske klupe. Rekli su svi da im se baš sviđa.

Tada su pratili crvene strelice na hodniku koje su ih dovele do knjižnice. Tamo nas je dočekala radosna knjižničarka koja je djeci pokazala da osim knjiga imaju i dosta slikovnica. Pročitala nam je slikovnicu od Therry Robberecht: „Vuk koji je ispao iz knjige“. Sadržaj slikovnice opisan je na simpatičan i smiješan način, a radi se o vuku koji je ispao iz knjige i ne zna se vratiti – ne može pronaći stranicu na kojoj se treba pojaviti pa ga izbace iz knjige i nagnaju da dom potraži negdje drugdje. Razigrana slikovnica koja baca novo svjetlo na tradicionalnog negativca klasičnih bajki djecu potiče na razvijanje mašte i razmišljanje izvan okvira. Nakon knjižnice uputili smo se prema sportskoj dvorani gdje su nam učenici pokazali vježbe na poligonu, nakon čega su i djeca odradila nekoliko vježbi.

Na kraju obilaska počastili smo se finim muffinima i vratili s novim iskustvima u vrtić.