BLAGOSLOV KRUHA I PLODOVA ZEMLJE

Objavljeno: 23.10.2015

U dogovoru sa samostanskom kuhinjom, djeca su u ponedjeljak mijesila tijesto, izrađivala slana i slatka peciva i sa svojim odgojiteljicama nosila proizvode da ih časne sestre ispeku. Radost na dječjim licima ocrtavala se nakon isprobavanja rada svojih ruku.

U srijedu 21.10.2015. proslavili smo Dan kruha i zahvalnost za plodove zemlje. Svaka skupina predstavila se je jednom prigodnom pjesmom. Tako su najmlađe Bubamare bili pekari pravi, Anđeli su se osladili voćem slatkim, Zvjezdice su jesenskim bojama obojali svaku travku i list, a predškolci Cvjetići podijelili su kruh ljubavi.

Nakon programa, svećenik Anton Tamarut osvrnuo se na encikliku pape Franje „Laudato si – Hvaljen budi“ koja govori o brizi za okoliš. Papa Franjo u središte stavlja pitanje: „Kakav svijet želim predati onima koji će doći poslije nas; djeci koja odrastaju?“ 

Velečasni Anton blagoslovio je  sve prisutne kao i pekarske proizvode koje su pripremili roditelji. Nakon radosnog druženja na igralištu vrtića, svi su otišli svojim kućama noseći Božji blagoslov i radost zajedništva.