BOŽIĆNI KONCERT

Objavljeno: 23.12.2013

Još jedna svjećica na adventskom vijencu djelila nas  je od Božića, kada smo se  18. prosinca 2013. okupili na našem malom božićnom koncertu u crkvi sv. Vinka Paulskog. Na koncertu je zavladao ugodan i svečan ambijent, a u zraku se osjećao duh Božića i blizina Isusovog rođendana kojem se svi radujemo. Sestra M.Matea, ravnateljica vrtića pozdravila je sve prisutne i zamolila drage goste da uživaju u koncertu koji slijedi i prepuste se pravom blagdanskom ugođaju koji je zavladao crkvom.

Kada su se u “Tihoj noći” mudraci Isusu poklonili, darovali su mu zlato, tamjan i smirnu, dok smo mi jedni drugima darovali dobrotu, strpljenje, pažnju, suosjećanje, ljubav i radost iz koje je nastala pjesma.

Djeca, roditelji i odgojitelji našeg vrtića sv. Vinka ujedinili su svoje talente i pokazali su kako je dječja kreativnost, spontanost i talent ono najvrijednije što imaju i da to treba njegovati, prezentirati te na taj način usrećiti bližnje.

            Dok  je naš predškolac  Joel odvažno i vrlo spretno preuzeo ulogu voditelja s tetom Dadom, na pozornici se već raspjevala  srednja grupa “Cvjetići” s tatom Krešimirom na violi, i  ujedno su  otvorili koncert pjesmom “Dođi dođi Božiću”.  Mama Kostović i djevojčica Eva uz instrumentalnu pratnju odrecitirale su nam predivnu recitaciju “Reci mi, mama”.

Nakon što nam je mama ispričala priču o Isusovu rođenju, zablistale su i “Zvjezdice” sa svojim tetama Krešimirom i Mirnom, pokazujući nam put do Betlehema sa pjesmom “Blistaj, blistaj zvijezdo mala”. Nastupile su i naše male Pčelice uz razgovore pastira i s pjesmom “Isus mali dar je s neba” prateći uvježbane korake svojih teta Mirele i Maje.

Teta Kristina je uz rasplesani zbor anđela, animaciju tete Doroteje i pratnju kolegice Maje na flauti,  zapjevala “Gdje pastiri noćas hite”, nakon čega je mama Antonija otpjevala pjesmu “Holly Night”.

Djevojčica Dorotea, naša bivša predškolka predivno je odsvirala na violini „U to vrijeme godišta“ zajedno s Majom Blažun na sintisajzeru.

Eva, Antonio i Luka  spretno su nam izrecitirali recitaciju “Sveta Obitelj”, nakon čega su nam predškolci uz dirigentsku palicu tete Bernardice i asistenciju tete Katarine a capella zapjevali pjesmu “Poslušajte svi sada”!!!

            I jesmo!!! Čuli smo da će nam se Isus roditi, naš Spasitelj. Raduje se nebo, radovali smo se mi, a radujte se i Vi. Nakon što pročitate ovaj osvrt zapjevajte i Vi pjesmu “Radujte se narodi” kao što smo i mi svi skupa učinili na kraju koncerta, i na dobro Vam došlo rođenje Isusovo!!!

                                              

                                                SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ !