Izlet Ribica i Pčelica

Objavljeno: 12.05.2014

Napokon se približio i taj dan, 7.05.2014., dan izleta na imanje „ Contessa“ – Jastrebarsko. Uzbuđena djeca skupine „Pčelice“ i „ Ribice“ veselo su pristigla u vrtić noseći sretan osmijeh na svojim licima.

Dan je bio sunčan i topao kao stvoren za uživanje u ljepotama Jastrebarskog kraja.

Odmah pri dolasku dočekala nas je contessa Sanja koja nas je upoznala sa perivojem dvorca Erdody i poviješću samog dvorca. Potom smo krenuli prema crkvi sv. Jurja gdje smo se odmah po dolasku okrijepili grickalicama i sokovima iz našim ruksaka da obnovimo energiju.

Nakon priče o sv. Jurju koji je spasio selo, princezu i pobijedio zmaja, koju nam je ispričala contessa Sanja uputili smo se na posjed „Contessa“gdje su nas dočekali grofovi i grofice te nas upoznali sa svojim carskim konjima lipicanerima neobičnih imena.

Grof Ivan proveo nas je kroz damsku i lovačku sobu, kuhinju, dućan, sobu za bal gdje smo se mogli po želji obući u prave grofice i grofove. Grofovi i grofice uputili su nas u običaje dvorskog plesa te smo uz njihovu pratnju i zaplesali.

Nakon toga uslijedio je ručak koji je naš sedmogodišnji Juraj opisao: „Ovo je pravi kraljevski ručak“, dok je Šimun B. zamijetio: „Ako je ovo kraljevski ručak, a gdje je meso?“

Poslije ručka naša djevojčica Lara proslavila je svoj 6.rođendan te smo se osladili tortom i sladoledom.

Ovo je bio izlet koji nas je proveo kroz prošlost, kroz razne zanimljive priče i dočarao nam život nekadašnjih grofova i grofica. Na jedan dan i naša djeca su bili grofovi i grofice što je na njihova lica stavilo veliki osmijeh i sa takvim osmijehom i prepuni prekrasnih dojmova zahvalili smo našim domaćinima na prekrasnom danu.