KORIZMENA AKCIJA „KOŠARA DOBRIH DJELA“

Objavljeno: 26.03.2022

Korizma je vrijeme pokore, činjenja dobrih djela i odricanja u korist siromašnijih. Zbog toga potaknuli smo roditelje iz našeg Dječjeg vrtića da napravimo akciju „Košara dobrih djela“, prikupljanja raznih potrepština potrebnih za svakodnevni život.

Ove godine odlučili smo sve sakupljeno darovati klauzurnim redovnicama Reda Pohoda Marijina. Sestre žive na zagrebačkoj Trešnjevci i duhovno djeluju u Kapeli Corpus Domini koja je jedina crkva u Hrvatskoj u kojoj se klanjanje euharistijskom Spasitelju  obavlja cijelog dana, što ju čini svetištem vječnog klanjanja i svetištem Euharistije. Povezanost našeg Reda sestara milosrdnica s njihovim Redom Pohoda Marijina je ta što je njihov utemeljitelj sveti Franjo Saleški bio uzor svećeničkog života, kao i prijatelj našem svetom Vinku Paulskom. Također nakon smrti svetog Franje Saleškog, sveti Vinko preuzima brigu za duhovno vodstvo svetoj Ivana Francisci de Chantal, utemeljiteljici sestara.

Naše drage časne sestre zahvalile su se svima na darovanom. Posebno su se razveselile na dječjim crtežima koje su djeca s velikom ljubavlju napravila za njih. Preporučili smo u njihove molitve djecu, roditelje, obitelji i djelatnike iz našeg Dječjeg vrtića.
Od srca veliko hvala svima koji su se odazvali na ovu korizmenu akciju.