OD ZRNA DO KRUHA

Objavljeno: 22.10.2014

U utorak 21. listopada 2014. vrtićka skupina „Pčelice“ posjetila je Tehnički muzej i prisustvovala izložbi Dani kruha.

Kroz izložbu prošli su povijesni put od nekoliko tisuća godina te upoznali razvoj alata i sprava za obradu zemlje, sadnju žitarica, razvoj mlinova za preradu žitarica u brašno. Na kraju izložbe djeca su imala mogućnost samostalno zamijesiti tijesto i vidjeti kako se iz brašna dobiva kruh. To je kod njih izazvalo veliku radost i uzbuđenje. Na pitanje voditeljice kako se dobiva kruh i koje sve vrste kruha postoje, svi su imali spremne odgovore.

Viktor: Za kruh su nam potrebni voda, sol i kvasac.

Lara: I ulje.

Barbara: Postoje stotine vrsta kruhova.

Marko: Sa sjemenkama, kukuruzom, medom…

Ivan Z.: Najvažnije je brašno jer bez njega nema ni kruha.

Na kraju izložbe svatko je dobio vrećicu s pšenicom za uspomenu na posjet muzeju. S novim znanjem i dragocjenim iskustvom sretno smo se vratili u dječji vrtić i tijekom dana razgovarali o onome što smo vidjeli.