POSJET ETNOGRAFSKOM MUZEJU

Objavljeno: 29.10.2014

U utorak, 28. listopada, skupina „Cvjetići“ u pratnji svojih odgojiteljica krenula je u  prvu zajedničku šetnju gradom s ciljem obilaska Etnografskog muzeja na Mažuranićevom trgu 14.

Djeca su imala priliku pogledati izložene predmete, suvenire  i svečane narodne nošnje s konca 19. i početka 20. st. Unutar muzeja također smo  pogledali  izložbu „Dječji crteži iz Hamade“, Japanskog grada s lijepim morem. Djeca su svojim crtežima pokušala dočarati ono što im je blisko u njihovom gradu: more, brodove, hareme i sl.  Djevojčica iz naše skupine, Iris Sae, rodom iz Japana, posebno se obradovala kad je čula kako se spominje njena država.

Nakon razgledavanja izložbe sudjelovali smo na prigodnoj radionici gdje su djeca našeg vrtića, inspirirana hrvatskom baštinom, tj. predmetima izloženim u stalnom postavu muzeja, mogla crtati pastelama ono što im se sviđa kao npr. licitarska srca, šestinski košobran, čipku, kolijevku, narodnu nošnju, dukate i sl.

Najljepši rad bit će odabran i izložen na izložbi dječjeg crteža koja će se održati u veljači 2015. godine u Hamadi. Na taj način promiče se međusobno upoznavanje kultura kroz dječji crtež.

Bilo nam je jako lijepo i veselimo se novoj šetnji i posjetu još kojem muzeju kako bismo se što više kulturno obogatili i uzdigli.